آش بلغور شیر ( استان خراسان )

آش بلغور شیر ( استان خراسان )

 آش بلغور شیر ( استان خراسان ) - تصویر 1#آش بلغور شیر از غذا های سنتی استان #خراسان محسوب میشود و در روزهای سرد زمستانی بسیار دلچسب است.



مواد لازم برای تهیه ترخینه آش:

  • بلغور گندم دانه ریز
  • شیر
  • زرد چوبه
  • زیره(اختیاری)


روش تهیه:

بلغور شسته شده را با شیر مخلوط میکنیم. به اندازه ای شیر اضافه میکنیم که مخلوط غلیظ باشد و شیر اضافی نداشته باشد.

زرد چوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بلغور بپزد و شیر کاملاً جذب آن شود.

مواد را تکه تکه از هم جدا میکنیم و در برابر آفتاب یا روی بخاری میگذاریم تا کاملا خشک شود.

سپس با استفاده از خرد کن آنها را کاملاً خرد کرده و روی پارچه پهن میکنیم تا رطوبتش گرفته شده و کاملاً خشک شوند و در صورت تمایل در این مرحله میتوان مقداری زیره نکوبیده به آن اضافه کرد.

این نوع ترخینه ( بلغور شیر خشک شده ) را میتوان تا چند ماه در یخچال ( در ظرف در بسته ) نگهداری کرد.

نکته: برای تهیه این ترخینه حتماً از بلغور دانه ریز استفاده کنید!


 آش بلغور شیر ( استان خراسان ) - تصویر 2


مواد لازم برای آش بلغور شیر:

  • بلغور شیر خشک / 2 پیمانه
  • گوشت چرخ شده / 100 گرم
  • پیاز / 1 عدد
  • شلغم / 2 عدد ( اختیاری )


روش تهیه:

پیاز را خرد کرده در روغن تفت میدهیم.

گوشت را اضافه کرده کمی که تفت خورد، آب سرد و بلغور شیر را اضافه میکنیم (نیاز ی به ادویه ندارد)

در صورت تمایل میتوانید در این مرحله کمی شیر را نیز همراه آب، به آش اضافه کنید.

شلغم ها را شسته و پوست گرفته و به تکه های درشت تقسیم کرده و به آش اضافه میکنیم.

این غذا نیاز به پخت طولانی ندارد و در کمتر از یک ساعت آماده است. ( چون بلغور قبلاً یک مرحله پخت کامل را گذارنده است )


 آش بلغور شیر ( استان خراسان ) - تصویر 3

نوش جان!

مطلب اختصاصی مامی سایت

تهیه و ارائه: خانم افسانه کَرخی

.

мебель на заказ

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه