آش شله قلمكار

آش شله قلمکار

 آش شله قلمكار - تصویر 1آش شله قلمکار یکی از لذیذترین #آش های ایرانی است که در ماه مبارک #رمضان، سفره #افطار را خوشرنگتر و دلپذیرتر خواهد کرد. تهیه این آش کمی سخت به نظر میرسد، ولی واقعاً به نتیجه اش می ارزد. آش شله قلمكار - تصویر 2

( این آش رو در مغازه های آش فروشی هم میتونید پیدا کنید ولی به نظر من بهتره طعم خونگی این آش رو از دست ندید. نکته مهمی هم که بهتر دیدم در اول دستور اضافه کنم این هست که بعد از اینکه گوشت و لوبیا و گندم رو کوبیدین و داخل آش ریختین، باید مدام آش رو هم بزنین که ته نگیره، غافل بشید همش چسبیده کف قابلمه  آش شله قلمكار - تصویر 3 )

یکی از آش های سنتی کشورمان، که در هر منطقه بسته به سبزیجات بومی آن قسمت تهیه میشود. برای تهیه این آش به طور معمول از سبزی آش + انواع سبزی معطر استفاده میشود که این سبزیها در قسمت های مختلف تنوع بسیاری دارند.

 آش شله قلمكار - تصویر 4

مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:

  • نخود و لوبیا چیتی / 5/1 لیوان
  • بلغور گندم / 1 لیوان
  • لوبیا قرمز / 1 استکان
  • عدس / 1 استکان
  • برنج / نصف استکان
  • پیاز داغ / 1 لیوان
  • پیاز برای پختن گوشت / 2 عدد متوسط
  • گوشت با استخوان / 1 کیلو گرم
  • سبزی آش / 2 کیلو گرم ( پاک شده )
  • نمک ، فلفل و زرد چوبه / به مقدار لازم



طرز تهیه :

حبوبات ( به غیر از عدس ) را از شب قبل خیس کنید و طی این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. گوشت با استخوان را همراه با 2 عدد پیاز، بدون نمک و در مقدار نسبتا زیادی آب با حرارت تقریبا ملایم کاملا بپزید و بعد از پخت پیازها را بیرون بیاورید و دور بیندازید. استخوانها را از گوشت جدا کنید و گوشت را کاملا بکوبید و کنار بگذارید. ( با گوشت کوب برقی نکوبید، چون باید گوشت داخل آش کش بیاید ) آب گوشت را نیز برای پختن آش کنار بگذارید.
در قابلمه مورد نظر برای طبخ آش مقداری از پیاز داغ را با نخود و لوبیا چیتی و لوبیا قرمز همراه یک قاشق غذا خوری زرد چوبه، 2-3 دقیقه تفت دهید و بعد همراه 6 لیوان آب گوشت بگذارید با حرارت ملایم حدود 2 ساعت بپزند. بعد از اینکه حبوبات نیم پز شدند، بلغور و برنج را همراه عدس به قابلمه اضافه کنید . بعد از اینکه برنج کاملا باز شد یک الی دو ملاقه از تمام حبوبات در حال پختن را از قابلمه خارج کنید و همراه گوشت از قبل کوبیده شده، مجددا بکوبید و کنار بگذارید. ( کوبیدن گوشت همراه حبوبات برای سفت تر و اصطلاحا کش دار تر شدن آش است)

باقی مانده آب گوشت را داخل قابلمه آش بریزید و هم بزنید. بعد از اینکه مطمئن شدید مواد کاملا پخته اند و خوب با هم مخلوط شده اند، سبزی آش را همراه با نمک و فلفل به آش اضافه کنید و آش را هم بزنید. 15 دقیقه بعد از اضافه کردن سبزی و بعد از اینکه رنگ سبزی برگشت، گوشت ��وبیده به همراه حبوبات را به آش اضافه کنید، آش را هم بزنید تا مواد از هم باز شوند بعد درب قابلمه را ببندید و بگذارید آش با حرارت ملایم کاملا جا بیفتد. بعد از اضافه کردن گوشت و حبوبات کوبیده، آش را زود به زود هم بزنید تا ته نگیرد. حدوداَ یک ساعت بعد از اضافه کردن سبزی، مقداری نعناع داغ داخل آش بریزید و آش را هم بزنید و بعد از چند دقیقه آش آماده سرو است. ( قبل از سرو نمک و فلفل آش را اندازه کنید )

 آش شله قلمكار - تصویر 5

 آش شله قلمكار - تصویر 6

 آش شله قلمكار - تصویر 7

نکته ها :

  • برای تهیه این آش به طور معمول از سبزی آش + انواع سبزی معطر استفاده میشود که این سبزیها در مناطق مختلف کشور تنوع بسیاری دارند. سبزی معمولی آش شامل: تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز. سبزی معطر شامل: ترخان، شوید، نعناع، ریحان و مرزه است. بهتر است این نسبت به طور مساوی در نظر گرفته شود.
  • گوشت و حبوبات را حتماً با هاون دستی بکوبید و از گوشت کوب برقی برای اینکار استفاده نکنید!

دستور اختصاصی مامی سایت

ارائه دهنده: مریم محمدی


 آش شله قلمكار - تصویر 8

мебель на заказ

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه